archief
contact
+31 6 53239630

Springruiters winnen landenwedstrijd Rome

ROME – De Nederlandse springruiters hebben vrijdag de loodzware tweede wedstrijd van de FEI Nations Cup gewonnen. In Rome waren met name Eric van der Vleuten en Harrie Smolders de steunpilaren; zij bleven in de tweede omloop foutloos. Nederland staat na twee wedstrijden nu derde in het klassement.

Eric van der Vleuten leverde met Utascha een belangrijke bijdrage aan de overwinning. ©Jacob Melissen

Door de goede resultaten van zijn teamgenoten hoefde Nederlands kampioen Jeroen Dubbeldam, die de eerste manche foutloos was gebleven met BMC Van Grunsven Simon, in de tweede manche niet meer in actie komen, omdat Nederland al verzekerd was van de winst. Nederland was eerder in La Baule als vijfde geëindigd in de eerste wedstrijd voor de FEI Nations Cup.

Rome was vrijdagavond een zware wedstrijd. Van de 36 combinaties bleven er in de eerste manche acht foutloos, in de tweede maar vier. Nederland hield aan de eerste ronde negen strafpunten over en dat leken er iets te veel om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Eric van der Vleuten, met twee springfouten in de eerste omloop, startte echter sterk in de tweede manche door alle balken te laten liggen met VDL Groep Utascha SFN. Smolders volgde daarna met Regina Z zijn voorbeeld. ,,In de eerste ronde reed ik een mooiere rit, maar de tweede was effectiever”, stelde de springruiter uit Hooge Mierde tevreden vast.

Gerco Schröder bleef twee keer foutloos met Eurocommerce New Orleans, maar kreeg ook beide keren een strafpunt omdat hij de toegestane tijd overschreed. ,,Ik wilde foutloos blijven en geen risico nemen. Eurocommerce New Orleans is niet de snelste, maar liever tweemaal een tijdfout dan met meer risico een springfout”, zo keek Schröder terug.

Bondscoach Rob Ehrens was meer dan tevreden. ,,We staan nu derde met 13,5 punten, 2,5 punten achter de leidende Ieren. Dus we liggen op schema. Ons eerste doel dit jaar blijft de EK in Madrid. We hebben nu meer zeer goede paarden tot onze beschikking dan vorig jaar en die zullen we met beleid laten deelnemen aan wedstrijden om met een topteam in Madrid aan de start te komen.” Nederland verdiende met de zege 60.000 euro.

Stegen.net | KNHS | ANP


Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel