WEG: Nederlandse springruiters imponeren met GOUD!

Share
  • 5 september 2014 02:09

door: redactie, 5 september 2014 02:09

CAEN | STEGEN.NET | KNHS | ANP
De Nederlandse springruiters hebben donderdag tijdens de Wereldruiterspelen in Caen de wereldtitel veroverd. De equipe van bondscoach Ron Ehrens kwalificeerde zich tevens voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

De gouden equipe tijdens de wereldruiterspelen.

De gouden equipe tijdens de wereldruiterspelen.
JACOB MELISSEN

Jeroen Dubbeldam (met Zenith SFN), Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi NOP), Jur Vrieling (VdL Bubalu) en Gerco Schr√∂der (Glock’s London NOP) kwamen over drie onderdelen, met aftrek van het minste resultaat, uit op 12,83 strafpunten. Oranje bleef gastland Frankrijk (14,08) en de Verenigde Staten (16,72) voor. Het goud was al zeker voordat Schr√∂der als allerlaatste ruiter de arena in het D’Ornano Stadium in moest.

Dat was behalve aan fouten van de concurrentie te danken aan Vrieling. Hij noteerde in de beslissende manche als enige teamlid een foutloze ronde en revancheerde zich daarmee voor zijn mindere verrichting (9 strafpunten, geschrapt) een dag eerder. Hij was op slag de gevierde man.

Voor bondscoach Rob Ehrens is het de tweede wereldtitel die hij met het Oranje kwartet weet te veroveren. Eerder deed hij dat in 2006 in Aken en toen maakten Dubbeldam en Schr√∂der ook deel uit van het team. ,,We hebben hier met zijn allen naar toe gewerkt en hebben beide doelen bereikt: Goud en voldaan aan de kwalificatie eis van NOC*NSF voor Rio. Ik wist dat we goud hadden gewonnen voordat dat Gerco van start ging, maar ik was bezig met coachen en niet met vieren.”
[wppa type=”thumbs” album=”15″]Any comment[/wppa]