WEG: Nederlandse springruiters imponeren met GOUD!

  • 5 september 2014 02:09

door: redactie, 5 september 2014 02:09

CAEN | STEGEN.NET | KNHS | ANP
De Nederlandse springruiters hebben donderdag tijdens de Wereldruiterspelen in Caen de wereldtitel veroverd. De equipe van bondscoach Ron Ehrens kwalificeerde zich tevens voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

De gouden equipe tijdens de wereldruiterspelen.

De gouden equipe tijdens de wereldruiterspelen.
JACOB MELISSEN

Jeroen Dubbeldam (met Zenith SFN), Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi NOP), Jur Vrieling (VdL Bubalu) en Gerco Schröder (Glock’s London NOP) kwamen over drie onderdelen, met aftrek van het minste resultaat, uit op 12,83 strafpunten. Oranje bleef gastland Frankrijk (14,08) en de Verenigde Staten (16,72) voor. Het goud was al zeker voordat Schröder als allerlaatste ruiter de arena in het D’Ornano Stadium in moest.

Dat was behalve aan fouten van de concurrentie te danken aan Vrieling. Hij noteerde in de beslissende manche als enige teamlid een foutloze ronde en revancheerde zich daarmee voor zijn mindere verrichting (9 strafpunten, geschrapt) een dag eerder. Hij was op slag de gevierde man.

Voor bondscoach Rob Ehrens is het de tweede wereldtitel die hij met het Oranje kwartet weet te veroveren. Eerder deed hij dat in 2006 in Aken en toen maakten Dubbeldam en Schröder ook deel uit van het team. ,,We hebben hier met zijn allen naar toe gewerkt en hebben beide doelen bereikt: Goud en voldaan aan de kwalificatie eis van NOC*NSF voor Rio. Ik wist dat we goud hadden gewonnen voordat dat Gerco van start ging, maar ik was bezig met coachen en niet met vieren.”

Jeroen Dubbeldam haalt GOUD
Jeroen Dubbeldam haalt GOUD
61 x bekeken
Gerco Schröder met London
Gerco Schröder met London
46 x bekeken
GOUD voor springruiters
GOUD voor springruiters
41 x bekeken
WEG 2014 podium kur
WEG 2014 podium kur
39 x bekeken
Prijswinnaars Grand Prix Special
Prijswinnaars Grand Prix Special
32 x bekeken
Charlotte Dujardin met Valegro
Charlotte Dujardin met Valegro
41 x bekeken
Charlotte Dujardin juicht
Charlotte Dujardin juicht
28 x bekeken
WEG 2014 goud voor Dld
WEG 2014 goud voor Dld
37 x bekeken
WEG 2014 brons
WEG 2014 brons
32 x bekeken
WEG-opening schimmels
WEG-opening schimmels
56 x bekeken
WEG-sfeer-opening
WEG-sfeer-opening
37 x bekeken
opening WEG
opening WEG
31 x bekeken
WEG 2014 opening
WEG 2014 opening
37 x bekeken