archief
contact
+31 6 53239630

Jur Vrieling op reservebank voor EK springen

ERMELO – Jur Vrieling gaat mee als reserve naar het EK springen in Madrid. Bondscoach Rob Ehrens doet een beroep op Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en vader en zoon Eric en Maikel van der Vleuten. Vrieling gaat als vijfde man mee met VDL Bubalu. HET EK is van 13 tot en met 18 september.

Jur Vrieling.

Jeroen Dubbeldam neemt deel met zijn twaalfjarige ruin BMC Van Grunsven Simon (v. Mr. Blue). Deze combinatie maakte deel uit van het winnende team in de FEI Nations Cup in Rome en Aken dit jaar. Daarnaast boekten zij vele goede resultaten waaronder een overwinning vorig jaar in de grote prijs van Spruce Meadows en de Wereldbeker in Verona.

Gerco Schröder behaalde met Eurocommerce New Orleans (v. Colbert) diverse goede resultaten. Ook zij maakten deel uit van het winnende team in Aken en Rome. Schröder werd met zijn negenjarige hengst Eurocommerce London (v. Nabab de Reve) vierde tijdens het Nederlands Kampioenschap.

Daarnaast selecteerde Ehrens vader én zoon Van der Vleuten. Vader Eric van der Vleuten en zijn merrie VDL Groep Utascha SFN (v. Lux) maakten net als Dubbeldam en Schröder deel uit van het winnende team in de Nations Cup in Rome en Aken. Bovendien won deze combinatie ook met het team in St. Gallen.

Zoon Maikel van der Vleuten maakt zijn debuut op een Europees Kampioenschap voor senioren. Het 23-jarige Rabo Talent van het Jaar presteerde de afgelopen tijd erg sterk met de nog maar negenjarige goedgekeurde zoon van Quidam de Revel, VDL Groep Verdi. Zij maakten deel uit van het winnende team in St. Gallen en afgelopen weekend was hij naast Jeroen Dubbeldam de enige Nederlander die de barrage in de Grote Prijs van Rotterdam haalde.

Stegen.net | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel