archief
contact
+31 6 53239630

Jur Vrieling op reser­ve­bank voor EK springen

ERMELO — Jur Vrieling gaat mee als reserve naar het EK sprin­gen in Madrid. Bondscoach Rob Ehrens doet een beroep op Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en vader en zoon Eric en Maikel van der Vleuten. Vrieling gaat als vijfde man mee met VDL Bubalu. HET EK is van 13 tot en met 18 september.

Jur Vrieling.

Jeroen Dubbeldam neemt deel met zijn twaalf­ja­rige ruin BMC Van Grunsven Simon (v. Mr. Blue). Deze com­bi­na­tie maakte deel uit van het win­nende team in de FEI Nations Cup in Rome en Aken dit jaar. Daarnaast boek­ten zij vele goede resul­ta­ten waar­on­der een over­win­ning vorig jaar in de grote prijs van Spruce Meadows en de Wereldbeker in Verona.

Gerco Schröder behaalde met Eurocommerce New Orleans (v. Colbert) diverse goede resul­ta­ten. Ook zij maak­ten deel uit van het win­nende team in Aken en Rome. Schröder werd met zijn negen­ja­rige hengst Eurocommerce London (v. Nabab de Reve) vierde tij­dens het Nederlands Kampioenschap.

Daarnaast selec­teerde Ehrens vader én zoon Van der Vleuten. Vader Eric van der Vleuten en zijn mer­rie VDL Groep Utascha SFN (v. Lux) maak­ten net als Dubbeldam en Schröder deel uit van het win­nende team in de Nations Cup in Rome en Aken. Bovendien won deze com­bi­na­tie ook met het team in St. Gallen.

Zoon Maikel van der Vleuten maakt zijn debuut op een Europees Kampioenschap voor seni­o­ren. Het 23-jarige Rabo Talent van het Jaar pres­teerde de afge­lo­pen tijd erg sterk met de nog maar negen­ja­rige goed­ge­keurde zoon van Quidam de Revel, VDL Groep Verdi. Zij maak­ten deel uit van het win­nende team in St. Gallen en afge­lo­pen week­end was hij naast Jeroen Dubbeldam de enige Nederlander die de bar­rage in de Grote Prijs van Rotterdam haalde.

Stegen.net | KNHS
gerelateerde berichten
Total
0
Share