Veelbelovende start springruiters op EK Madrid

Share
  • 14 september 2011 22:57

door: redactie, 14 september 2011 22:57
  • MADRID

De Nederlandse springruiters zijn woensdag veelbelovend begonnen aan het EK springen. Oranje staat voorlopig vierde in het klassement. Individueel leverde Gerco Schröder het beste resultaat af; hij staat met Eurocommerce New Orleans op de tiende plaats.

Gerco Schröder staat in de tussenstand tiende met New Orleans. ©FEI/Kit Houghton

Voor Nederland reed Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN als eerste binnen. In het parcours ontbrak de rust en lag het tempo net niet hoog genoeg. Voor de driesprong nam Eric de scherpe merrie even terug, om haar daarna aan te sporen. Op de insprong, een triplebar, kon Utascha net niet de breedte halen en tikte de paal af. ,,We hadden iets te veel onrust in het parcours. Dat was jammer, want daardoor kregen we ook deze fout”, aldus van der Vleuten Sr.

Zijn zoon, Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten, deed het met VDL Groep Verdi beter. Ze lieten alle palen liggen en realiseerden een goede tijd, waardoor ze op minder dan één balk van de leider van het klassement, de Fransman Olivier Guillon met Lord de Theize, bleven. Maikel staat nu op de 26ste plaats in de tussenstand en zijn vader 34ste.

De derde starter voor Nederland was Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans. ,,Na mijn rit was ik zeer tevreden. New Orleans sprong zeer goed. Het begin van het parcours  kenmerkte zich door een lastige lijn, maar persoonlijk vond ik het erg moeilijk om vanaf de steilsprong mooi bij de insprong van de driesprong te komen. Dat was een erg lange lijn en dan wil het wel eens moeilijk zijn om je paard weer voldoende in de hand te hebben als je bij zo’n combinatie van hindernissen aankomt. Tijdens het lopen vond ik de lijn van de hoge en brede oxer naar de sloot, gevolgd door weer een enorme oxer, moeilijk. Tijdens het rijden reed ik echter heel gemakkelijk de zes galopsprongen die ik in mijn hoofd had”, aldus Schröder, die voorlopig tiende staat.

Jeroen Dubbeldam had een beetje een dubbel gevoel overgehouden aan de openingswedstrijd. ,,Enerzijds ben ik dik tevreden met de huidige 17de plaats, maar er had meer ingezeten”, aldus Dubbeldam, en daarmee had hij gelijk. Dubbeldam had feitelijk de tweede tijd van de dag genoteerd, maar viel door een simpel foutje op de middelste van de driesprong terug. [Stegen.net | KNHS]