Veelbelovende start Nederlandse springruiters op EK Aken

Share
  • 19 augustus 2015 18:42

door: Steven Stegen, 19 augustus 2015 18:42

AKEN | STEGEN.NET

De Nederlandse springruiters hebben woensdag een prima start gemaakt op het EK in Aken. De vier ruiters in de equipe van Rob Ehrens bleven allen foutloos in het jachtparcours. Nederland staat voorlopig vijfde.

In het niet al te zware jachtparcours was de Francaise Penelope Leprevost de snelste met Flora de Mariposa. Ze reed de For Pleasure-nazaat foutloos rond in 67.67. De achterstand van de concurrentie werd in strafpunten omgezet.

Maikel van der Vleuten is met VDL Groep Verdi de beste Nederlander. (archieffoto)

Maikel van der Vleuten is met VDL Groep Verdi de beste Nederlander. (archieffoto)
FOTO: JACOB MELISSEN

Snelste Nederlander was Maikel van der Vleuten. Hij ging met VDL Groep Verdi Tn N.O.P. rond in 71.38 seconden en dat leverde hem 1.85 strafpunt op. Jeroen Dubbeldam, die als eerste van Oranje startte met SFN Zenith N.O.P., eindigde als 16e. De wereldkampioen uit Weerselo heeft 2.68 strafpunten.

Vrieling
Jur Vrieling kwam met de frisse VDL Zirocco Blue N.O.P. zonder problemen in de 26e tijd binnen en daarmee heeft de ruiter uit Holwierde nu 3.29 op zijn conto staan. Gerco Schröder reed een hele safe, maar niet heel snelle foutloze ronde met Glock´s Cognac Champblanc en staat op plaats 28 met 3.45.

Het resultaat van Schröder telt daarmee niet mee in de teamranking. Nederland staat voorlopig op de vijfde plaats. Dat klinkt als een tegenvaller, maar de totalen liggen erg dicht bij elkaar. Nederland heeft nu 7.82 strafpunten. Spanje staat vierde met 7.58.

Top drie
Gastland Duitsland gaat aan de leiding met 4.4, vooral door de knappe rit van Ludger Beerbaum, die met Chiara individueel de tweede plaats inneemt. Frankrijk staat tweede met 5.7 en daarna volgt als derde Groot=Brittannië met 6.99.