Anne Bakker domineert Jumping ‘t Haskelân

Anne Bakker domineert Jumping ‘t Haskelân

2 oktober 2011 11:13 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ST. JOHANNESGA
Onder geweldige weersomstandigheden werd het tweedaagse springconcours Jumping ‘t Haskelân afgelopen weekend verreden. Joukje van der Meer zette de klasse ZZ op haar naam met Heechhiem’s White Sox (v. Indoctro) door de barrrage foutloos af te ronden. Hester Klompmaker noteerde een springfout in de barrage en bezette daarmee de tweede plaats met Cortez  (v. Karandasj).

Anne Bakker won met Voltage de Z-rubriek. ©Ieke IJsselmuiden.

Anne Bakker was spekkoper in de klasse Z. De amazone uit Tollebeek zette de eerste prijs op naam met Voltage B (v.Casco). Met Taciende (v.Kojak) won Bakker de tweede prijs. Met dit resultaat deed Anne Bakker een welverdiende greep in de goedgevulde prijzenpot van Jumping ‘t Haskelan. Hester Klompmaker kwam niet aan de snelle barragetijd van Bakker, maar haar foutloze rit met Hys De Vlag (v.Iroko) was wel goed voor de derde prijs. Nynke de Vries uit Dwingeloo ronde met Zorro (v.Tenerife Vdl) de barrage foutloos maar moest een tijdfout noteren. De vijfde prijs in de klasse Z ging naar Romy Dijkstra uit De Knipe, die met Wayne Rooney (v.Lupicor) in de barrage een balkje uit de lepel tikte.

In de klasse M domineerde Hester Klompmaker door maar liefst 3 prijzen in de wacht te slepen. De eerste prijs zette de amazone op naam met de zwarte ruin Alexander. Maar ook de zesde en zevende prijs, nog altijd goed voor enkele tientallen euro’s, ging naar Klompmaker met respectievelijk met Alhaurin De La Nancy en Vainqueur.

Age Flapper wist als enige ruiter door te dringen naar de prijzen in de hogere klasse. Age die vorig jaar nog de klasse B op naam zette met Appeloupe (v. Indoctro) kon net niet aan de snelle tijd van Klompmaker komen maar won welverdiend de tweede prijs in het M springen. De extra prijs in de vorm van een ballonvaart, aangeboden door Autobedrijf Valkema, werd aan het eind van concours verloot onder alle deelnemers. Jurylid de heer Groen trok de winnende deelnemer in aanwezigheid van publiek en ruiters. Winnaar van de ballonvaart werd Hester Lyklema uit Koudum. Hester won eerder die dag ook al het L springen met Ben Hurr met een super snelle foutloze barrage in 34,87 sec.
[Stegen.net]