Maikel van der Vleuten achtste in Oslo

Share
  • 16 oktober 2011 19:58

door: redactie, 16 oktober 2011 19:58

OSLO
De eerste wereldbeker van dit nieuwe winterseizoen is gewonnen door de Zwitser Pius Schwizer en zijn paard Carlina. Beste Nederlander was Maikel van der Vleuten uit Mierlo. Hij stuurde de dekhengst VDL Groep Verdi TN naar de achtste plaats.

Maikel van der Vleuten.

In de barrage kwamen 14 combinaties in actie. Van der Vleuten reed opnieuw een foutloze rit, gebaseerd op een vlot parcours, waarbij de risico’s werden vermeden. De tijd was 38.75 sec. en daarmee was hij uiteindelijk ruim vier seconden langzamer dan winnaar Schwizer.

De Duitser Philip Weishaupt, die met Souvenir aan de start verscheen, eindigde als tweede, voor de Portugese Luciana Diniz met Winningmood. De nieuwe Europees Kampioen de Zweed Rolf-Göran Bengtsson probeerde met de hengst Casall la Silla ook de overwinning in deze eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen op te eisen. Uiteindelijk bleek hij ruim een halve seconde sneller te zijn dan Schwizer, maar zoals zo vaak gebeurt, werd de goede poging verstoord door een springfout, waardoor Bengtsson tiende werd.
[Stegen.net | KNHS]