Maikel van der Vleuten start indoorseizoen met zege in Oslo

Share
  • 20 oktober 2019 18:55

door: KNHS, 20 oktober 2019 18:55

📌 Oslo
📝 STEGEN.NET | KNHS

Maikel van der Vleuten is het indoorseizoen goed begonnen. Met zijn elfjarige merrie Dana Blue won de ruiter uit Someren zaterdagmiddag de Grote Prijs van Oslo.

Van der Vleuten was de snelste van de zeven combinaties in de barrage. Henk van der Pol veroverde een mooie vierde plaats met Looyman Z. In de door de Zwitser Bryan Balsiger gewonnen wereldbekerwedstrijd was Doron Kuijpers (MIjnsheerland) op plaats 25 de beste Nederlander.

De Grote Prijs met hindernissen op een hoogte van 1.50 – 1.60m was het hoofdnummer van de zaterdag bij het CSI5* van Oslo waar zondagmiddag de eerste FEI Longines Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen is verreden.

Maikel van der Vleuten bleef in de barrage foutloos met Dana Blue en klokte precies één seconde sneller dan de Portugese Luciana Diniz en Fit for Fun.

Henk van de Pol en Looyman Z maakten in de barrage een springfout, waardoor ze met een tijd van 44.79 seconden op de vierde plaats eindigden. Vrijdagavond won Van de Pol (Eindhoven) de 1.50m rubriek met Looyman Z en eindigden Maikel met Dana Blue op de derde plaats.