Maikel van der Vleuten achtste in wereldbeker Oslo

Share
  • 15 oktober 2023 18:44

door: redactie, 15 oktober 2023 18:44
Oslo
stegen.net

Maikel van der Vleuten is goed begonnen aan het indoorseizoen. Hij werd bij de wereldbeker in Oslo achtste. De Ierse ruiter Richard Howley won de wedstrijd.

Voor Nederland kwamen bij deze eerste etappe van de wereldbeker drie ruiters aan de start: Maikel van der Vleuten, Kevin Jochems en Leopold van Asten.

Alleen Van der Vleuten wist de barrage te bereiken, waarin in totaal 17 combinaties van start gingen. Van der Vleuten bleef ook daarin foutloos met O’Bailey vh Brouwershof N.O.P. en legde beslag op de achtste plaats. Kevin Jochems kreeg in de omloop een fout met Flying Jackie. Leopold van Asten reed de wedstrijd niet uit met VDL Groep Iron Z.

wereldbeker Oslo
Richard Howley won met Consulent de Prelet Z de wereldbeker in Oslo.
© FEI | Kim C Lundin

Richard Howley werd de winnaar met zijn paard Consulent de Prelet Z. Simon Delestre werd tweede met Dexter Fontenis Z, op plaats drie gevolgd door Jack Whitaker met Equine America Valmy de la Lande.

In West-Europa zijn veertien wereldbekerwedstrijden waar punten behaald kunnen worden die leiden tot deelname aan de Wereldbekerfinale, de climax van het indoorseizoen. In Nederland is Jumping Amsterdam, van 25 tot en met 28 januari, de gastheer van de twaalfde wereldbekerkwalificatie.