Franse top drie bij eerste wereldbeker, Van der Vleuten zesde in Oslo

Share
  • 18 oktober 2015 19:59

door: redactie, 18 oktober 2015 19:59

OSLO | STEGEN.NET

De eerste wedstrijd van de wereldbeker voor springruiters van dit seizoen leek zondag in Oslo wel een Frans kampioenschap. Penelope Leprovost werd winnaar en haar landgenoten Simon Delestre en Patrice Delaveau respectievelijk tweede en derde.
Penelope Leprovost rijdt Flora de Mariposa naar de overwinning in Oslo.

Penelope Leprovost rijdt Flora de Mariposa naar de overwinning in Oslo.

Vijftien deelnemers haalden de barrage, waarin een pittig parcours stond met brede oxers. Penelope Leprovost haalde alles uit de kast en ging met Flora de Mariposa in volle vaart naar de laatste sprong. Zij pakte de overwinning in een tijd van 43.01. Simon Delestre had met Qlassic Bois Margot 43.36 nodig.

Van der Vleuten zesde
Beste Nederlander was Maikel van der Vleuten. Hij eindigde als zesde. In de barrage ging hij met de tienjarige merrie VDL Groep Arera C niet tot het uiterste, maar reed hij een buitengewoon verfijnde rit, waarbij Arera optimaal haar kwaliteiten kon tonen. Van der Vleuten pakte met zijn zesde plaats toch nog elf punten voor het klassement.

Vrieling
Jur Vrieling, vorig jaar nog winnaar in Oslo, plaatste zich wel voor de barrage, maar had daarin pech met VDL Zirocco Blue N.O.P. De schimmel sprong gretig en huizenhoog, maar op één van de brede oxers maakte de schimmel een fout. Vrieling werd daarmee toch nog elfde.