Christa Laarakkers vierde in wereldbeker Lyon

Share
  • 30 oktober 2010 19:25

door: redactie, 30 oktober 2010 19:25

LYON – De tweede wereldbeker dressuur van dit seizoen leverde zaterdag een afgetekende zege op voor Isabell Werth en Warum Nicht. Christa Laarakkers reed verrassend sterk en was met haar vierde plaats de beste Nederlander.

Christa Laarakkers met Ovation. ©Roos Meertens

De Duitse Isabell Werth kwam met Warum Nicht tot een score van 80,150% in de kür. Haar Landgenote Ulla Salzgeber werd tweede met Herzruf’s Erbe met 78,850. Christa Laarakkers hield aansluiting. De amazone uit Winschoten eindigde met Divoza Horseworld Ovation (Cabochon x Apollonios xx) op 74,050%, goed voor een knappe vierde plaats. ,,Dit was mijn beste resultaat ooit in een wereldbeker wedstrijd in de West-Europese League,” zei een uiterst tevreden Laarakkers.

Over haar prestaties in de Grand Prix, die donderdag werd verreden, was de Groningse amazone duidelijk minder tevreden. ,,Eerlijk gezegd ging daarin bijna alles verkeerd wat verkeerd kon gaan. Ovation maakte een paar struikelpassen, begon te proesten en tot overmaat van ramp ging ze mesten terwijl we moesten piafferen.”

Naast Laarakkers kwam ook Adelinde Cornelissen in de ring. Niet met Jerich Parzival, maar met haar tweede paard, Jerich Wunschtraum. Voor dit paard was het de eerste start in een wereldbeker wedstrijd en zowel in de Grand Prix als in de Kür was er bij Wunschtraum sprake van een zekere nerveusiteit. ,,In de Grand Prix merkt ik direct bij het losrijden al dat er heel veel spanning in mijn paard zat. Daarom heb ik hem redelijk relaxed rondgereden”, aldus Cornelissen.

Stegen.net | KNHS

Uitslag kür wereldbeker

1. Isabell Werth (Dui) – Warum Nicht FRH – 80.150%
2. Ulla Salzgeber (Dui) – Herzruf’s Erbe – 78.850%
3. Valentina Truppa (Ita) – Chablis – 74.500%
4. Christa Laarakkers (Winschoten) – Divoza Horseworld Ovation (Cabochon x Apollonios xx) – 74.050%
14. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Jerich Wunschtraum – 65.500%