Tweede leven Zwolle International in Drachten

Share
  • 7 oktober 2011 11:19

door: redactie, 7 oktober 2011 11:19

DRACHTEN
Zwolle International begint een tweede leven en wordt verplaatst naar Drachten. Het evenement krijgt ook een nieuwe naam: Internationaal Concours Noord Nederland en is in janauri.

Voorzitter Bennie Wezenberg zegt dat de knoop donderdag is doorgehakt. ,,Toen ons in mei medegedeeld werd dat we De IJsselhallen in Zwolle na achttien jaar niet konden afhuren voor de eerste weken van januari omdat die datum aan een ander evenement was vergeven, zijn we naar andere mogelijkheden gaan kijken. We zijn er trots op dat onze zoektocht succesvol is geweest en dat we in Drachten een locatie hebben gevonden.”

Zwolle International verkast naar Drachten.

Het Internationaal Concours Noord Nederland vindt van 2 tot en met 15 januari plaats en bevat alle aspecten die van Zwolle International een topsportevenement hebben gemaakt. Internationale spring- en dressuursport, springen en dressuur voor young riders, junioren en ponyruiters, de Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar en diverse andere hoogtepunten voor top- en breedtesporters.

Wezenberg beseft heel goed dat de voorbeiedingstijd kort is, maar hij heeft er alle vertrouwen in. ,,Wat de deelname betreft komt het wel goed. Topruiters als Angelique Hoorn en Edward Gal bijvoorbeeld hebben al expliciet toegezegd dat ze naar Drachten komen. Ook ambassadeur Marc Houtzager heeft Drachten al in zijn agenda staan. We hebben een goede reputatie opgebouwd.”
[Stegen.net]