ICNN Drachten omgedoopt in Indoor Drachten

Share
  • 11 oktober 2015 19:43

door: redactie, 11 oktober 2015 19:43

DRACHTEN | STEGEN.NET | KNHS

Het Internationaal Concours Noord Nederland gaat voortaan als Indoor Drachten door het leven. De vijfde editie staat gepland van 2 tot en met 24 januari 2016.
De piste van Indoor Drachten in het Fries Congres Centrum.

De piste van Indoor Drachten in het Fries Congres Centrum.
FOTO: INDOOR DRACHTEN

Het voorheen onder de naam ICNN Drachten bekendstaande evenement gaat op bekende koers verder. ,,Aan de opzet van het concours verandert weinig maar achter de schermen zijn er wel de nodige wijzigingen. Sinds enkele maanden zijn we druk bezig met de voorbereidingen en we kijken met vertrouwen uit naar de vijfde editie van Indoor Drachten”, vertelt voorzitter Benny Wezenberg.

De lustrumeditie van Indoor Drachten begint op 2 en 3 januari met de Bit Trainingsdagen. De finale van de Bit Talent van het Jaar-verkiezing zal in het daaropvolgende weekend verreden worden, welke geheel in het teken staat van de internationale dressuur (8-11 januari) tot op CSI3*-niveau.

Springruiters
Voor de springruiters begint Indoor Drachten op donderdag 14 januari met het vierdaagse CSI2*, gevolgd door het CSI3* van donderdag 21 januari tot en met zondag 24 januari. ,,Net als voorgaande jaren hebben we in het dressuurweekend en het eerste springweekend een fokkerijavond, die we in samenwerking met Eisma Horsesmedia organiseren. In het laatste weekend vinden de finales van de GMB wintercompetitie voor jonge springpaarden plaats en natuurlijk de Sale of the Rising Stars-veiling van Teus van den Brink”, licht Wezenberg toe.

Met een zeer afwisselend programma, internationale paarden- en ponysport op hoog niveau alsmede meerdere fokkerij- en feestavonden hoopt de organisatie weer een prachtig evenement neer te zetten, dat alle vier weekenden in januari in beslag zal nemen. Vorig jaar vormden de record brekende springpaardenveiling en memorabele Grand Prix-overwinning van Willem Greve met Carambole enkele hoogtepunten in Drachten.