Flinke oppepper voor ICNN Drachten

Flinke oppepper voor ICNN Drachten

13 november 2013 17:05 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

introDRACHTEN | Stegen.net
Het bestuur van Internationaal Concours Noord Nederland in Drachten zit vol ambitie. De derde editie van 3 tot en met 19 januari op het Fries Congrescentrum krijgt een enorme boost. Het prijzengeld wordt flink verhoogd en het programma krijgt een upgrade, maar er zijn meer plannen. ,,De ambitie is om in 2015 een viersterren concours te organiseren”, onthult bestuurslid Fred Lodewijk.

Diverse internationale dressuurruiters hebben zich al aangemeld voor de wedstrijden, waarin het prijzengeld van 10.000 naar 17.000 euro is gestegen. Ook voor de springruiters is er meer te verdienen. De prijzenpot op driesterren niveau is naar 160.000 euro gestegen, in de Grand Prix wordt zelfs 60.000 verdeeld met 20.000 euro voor de winnaar en er zijn voor deze ruiters drie rankingproeven om punten te halen voor de wereldranglijst.

ICNN Drachten.

Douglas Lindelow tijdens een prijsuitreiking bij de editie van 2012.

Vorig jaar ging ICNN Drachten van start met de dressuur, gevolgd door de CSI3* springwedstrijden, met het weekend daarop het CSI2* springen. Het gevolg was dat het hoogtepunt van het concours halverwege het evenement al plaatsvond. ,,We konden niet anders omdat we met de CSI3* op dezelfde datum als Jumping Amsterdam zou vallen. Maar nu Amsterdam een week later is, kunnen wij afsluiten met de CSI3*. We hopen dat komende editie een opstap is naar een nog hoger niveau in 2015”, vertelt Fred Lodewijk.

ICNN Drachten heeft in januari ook aandacht voor de landelijke ruiter door de opzet van het Noord Nederlands Springkampioenschap, dat gesponsord wordt door Epplejeck. De eerste selectiewedstrijden zijn al verreden. In Winschoten en Bronneger wonnen Ella Huizinga en Stefan Adamowicz in de klasse M en Aniek Diks en Jeroen Broek in de klasse Z.

Op 3 en 17 januari zullen er twee fokkerijavonden georganiseerd worden. Verder staan ook de Bit Trainingsdagen en de GMB finales voor jonge springpaarden weer op het programma. Om de toegankelijkheid tot het evenement te vergroten zijn de entreekaarten prijsvriendelijker geworden en is het parkeren gratis.