Albert Zoer: “Naar gevoel over dood Hickstead”

Share
  • 7 november 2011 11:07

door: Steven Stegen, 7 november 2011 11:07

ECHTEN
Albert Zoer weet wat het is om een toppaard te verliezen. Hij voelt volop mee met Eric Lamaze, die in Verona plotseling afscheid moest nemen van Hickstead. Zoer: ,,Ik krijg er een heel naar gevoel van.”

Albert Zoer voelt mee met Eric Lamaze.

Zoer was zelf het afgelopen weekend in München, waar het nieuws over de dood van Hickstead ook als een bom insloeg en de stemming drukte. De Drentse ruiter is inmiddels weer thuis en heeft de beelden van het vreselijke einde van Hickstead gezien. ,,Ik moest gelijk terugdenken aan Okidoki, die kort na de verkoop overleed. Ook dat deed me veel. Je trekt als ruiter jaren met een paard op en het is erg verschrikkelijk om dan zo afscheid te moeten nemen.”

Zoer noemt Hickstead ,,een uniek paard, echt zo’n paard dat je als ruiter maar eens in je leven tegenkomt. Ik kan me heel goed vorstellen hoe Eric zich nu voelt. Hickstead verdiende een ander afscheid.”
[Stegen.net]