Remco Been begint sterk op Indoor Wierden

Share
  • 2 november 2011 23:35

door: redactie, 2 november 2011 23:35

WIERDEN
Remco Been toonde zich woensdag bij Indoor Wierden in zijn eigen woonplaats de snelste tijdens het klassiek springen met barrage in de klasse Z. Met de tienjarige bruine ruin Wadro’s Ulanov (v. Lux) verwees hij in groep 1 met zijn tijd van 31,75 Dominique Roelofsen met Kompromis (32,49) naar de tweede positie. Renate Beuving uit Odoorn eindigde met Vadolca Karla als derde (33,1).

Remco Been.

De snelste drie combinaties van groep 1 waren sneller dan de beste ruiters in de tweede en derde groep. In de tweede groep was Claudia van Dijk met Twin Twin de rapste in 33,66 seconde. Peter Olthof nam met Akkato de tweede plek voor zijn rekening (33,74) en Bert-Jan Zuidema bezette met Welcome de derde stek (33,86). In groep 3 was Robert Vos letterlijk de eerste de beste met Another Pleasure. Met de zesjarige voshengst nam de Wierdenaar niet alle risico’s. Maar alle volgende 45 starters beten wel hun tanden stuk op de voor eigen publiek rijdende Vos en de nakomeling van For Pleasure, die eerder dit jaar door Robert Rikkert werd gekocht tijdens de veiling in De Wolden. Anne-Liza Makkinga kwam met Wildcard op 0,04 seconde wel erg dicht bij en ook Frank Schuttert bleef met Arc de Triomphe binnen een tel van Robert Vos (37,01).

Malou Oude Lutikhuis boekte een fraaie overwinning in groep 1 van het Z-progressief. Met haar negenjarige zwarte ruin Verdju (v. Oklund) was ze met haar tijd van 34,16 seconde in de barrage 0,13 seconde sneller dan Bjorn Egberink met Hemmelhorst Abies (34,29). Dominique Roelofsen werd dit keer derde met Kompromis (35,07).

Remco Been met Ulanov tijdens het NIC Assen. ©Roos Meertens

Liseth Vetker was woensdagavond ongenaakbaar in de finale van de klasse M tijdens Indoor Wierden. Voor het eigen publiek in manege De Vossenbos stuurde de Wierdense haar achtjarige bruine merrie Courweis in de barrage onnavolgbaar over de hindernissen. Met haar tijd van 36,58 seconde was ze liefst 1,7 seconde sneller dan de nummer twee, Pia Brinkman met Ziggy (38,28). Bas van der Aa reed opnieuw goed van voren mee en werd derde met Goldfeyer (38,55).
[Stegen.net]