Judith Vetker scoort voor eigen publiek in Wierden

Share
  • 5 november 2009 22:47

door: redactie, 5 november 2009 22:47

WIERDEN – Het publiek in manege De Vossenbos stond woensdagavond laat massaal op de banken. De lokale favorieten Judith Vetker en Remco Been deelden de lakens uit in de tweede internationale rubriek.

Op het parcours met hindernissen tot en met 1,35 meter direct op tijd stond er geen maat op Judith Vetker en haar Vida Loca. Meer dan vier seconden rapper dan Remco Been raffelde ze het traject af. De derde plaats ging naar Pim Mulder en Surprise.

De eerste internationale rubriek van het CSI 2 Indoor Wierden was eerder op de dag gewonnen door Gabriël Coumans. De ruiter uit Deurne zette op een parcours met hindernissen tot en met 1,30 meter de wedstrijd naar zijn hand met Wiplala. Elfhonderdste na hem kwam Wiljan Laarakkers met Phantom, weer een fractie daarna gevolgd door Arnold Boerekamp met Kadans Showgun. Marleen Bruggink was de enige Twentse deelnemer, die zich – nog net – bij de eerste tien kon rijden met Shannon.

Klasse Z

Remco Been heeft woensdagochtend de eerste Z-rubriek van Indoor Wierden op zijn naam geschreven. De thuisrijder was op het klassieke parcours met barrage op de rug van Volvo’s Parabel in groep 1 ruim een seconde sneller dan de nummer twee, Dennis van den Brink met Royal Dream. De derde plaats was voor Rianne Nalis met Vin Diesel, die Willy van der Ham en Window naar de vierde plaats verwees.

Bjorn Egberink bleef later in groep 2 Gert-Jan Bruggink voor. Met Hemmelhorst Clinton troefde hij de ruiter uit Weerselo op Venus met zeshonderdste seconde verschil af. Bruggink werd ook nog derde met Primeval What Exclusief.

In groep 3 moesten de regionale vertegenwoordigers de eer aan Arnold Boerekamp en zijn Kadans Concordaat laten. Angelique Hoorn snelde met Wajax naar de tweede plaats en Hendrik-Jan Schuttert werd met Up tot Date derde. Ben Schröder legde met BMC Floreen SFN en BMC Claire beslag op de plaatsen vier en vijf.

Stegen.net