Remco Been en Robert Vos heersen op Indoor Wierden

Share
  • 8 november 2012 09:46

door: redactie, 8 november 2012 09:46

WIERDEN
Remco Been en Robert Vos boekten woensdag tijdens Indoor Wierden als lid van de organiserende Eschruiters allebei een zege voor eigen publiek. Been won met Brigitte B groep 1 van de klasse Z met barrage, Vos kopieerde dat voorbeeld met Upper Cromby in groep 2. Voor Remco Been was het al zijn tweede triomf in Wierden.

Jarno Hesselink maakte het Remco Been nog het meest lastig. Met Zorro moest hij 0,21 seconde toegeven op de winnaar. Henri Stegeman met Alybet, Mareille van Geel-Schröder met Alorien en Gijs Mosman met Bylou completeerden de eerste vijf.

Remco Been. ©Marcel Hubers

Henk Frederiks eindigde met Blondie Balia achter Vos op een achterstand van 0,93 seconde. Annet Willems werd derde met Interline H en verwees Rob Scherphof met Annebel en Vicky Helthuis naar de volgende plaatsen.

Mareille van Geel-Schröder imponeerde in het progressief springen op tijd door in groep 1 met Zelayla eerste en met Alorien tweede te worden. Bas van der Aa meldde zich met Betina voor de derde prijs en klopte Ben Schröder met Saffier en Gijs Mosman met Zoline.

De tweede groep leverde een Britse zege op. Mark Buntink was de rapste foutloze deelnemer, die met Eurohill’s Alcatraz het maximale aantal punten scoorde (55). Jack Broek met Best Choice, Peter Olthof met Aloubet, Nynke de Vries met Brego P’n B en Jeroen Meppelink met Acapulco mochten zich achter hem opstellen tijdens de prijsuitreiking.
In de eerste internationale rubriek, die voor jonge paarden, eindigde Robert Vos als derde met Bo-Jay. De Wierdenaar had bijna vier volle seconden achterstand op de Ierse winnaar Betram Allen op het parcours over 1,30/1,35 meter. De Engelsman Mark Bunting legde met Balougio HC beslag op de derde plaats.

Kwalificatie

Doron Kuipers hield woensdagavond tijdens Indoor Wierden streekfavoriet Sjaak Sleiderink van de zege af in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de finale van de Medium Tour. Met de negenjarige bruine merrie Lumina LI (v. Ludwig Bayer) kwam de jeugdige Denekamper in de barrage tweederde seconde te laat binnen om Doron Kuipers met Laos van de winst te kunnen afhouden. Suus Kuyten haalde met Wellington Times de derde prijs op.

Gerco Schröder kwam na alle drukte over de paspoorten van ‘zijn’ paarden ook weer voor het eerst in aktie na Rio de Janeiro. Hij reed Zirikit naar de 12e plaats.