Chantal Windstra Gronings kampioen ZZ-springen

Share
  • 14 februari 2022 12:10

door: redactie, 14 februari 2022 12:10

Zonder dat een barrage nodig was heeft Chantal Windstra de Groningse titel in het ZZ-springen in de wacht gesleept. De amazone van LR Nienoord beperkte de schade met Foberlina tot één afworp in de eerste omloop.

Vijf combinaties deden in de royale piste van de HJC-manege een gooi naar de Groninger titel. In de eerste omloop bleef geen enkel duo foutloos. Drie kanshebbers maakten één springfout: Chantal Windstra, Rana Feiken-Dalenoord en Tessa Hoeksema.

In de tweede omloop wist Windstra als enige foutloos te blijven, waarmee zij de Groninger titel in de wacht sleepte. Rana Feiken-Dalenoord eindigde als tweede met Waligra H. Zij voegde in de tweede ronde nog zes strafpunten toe en kwam uit op een totaal van tien. Hoeksema werd met El Vleut derde met totaal twaalf.

Sytze van Dellen domineert Z-klasse

In de klasse Z domineerde Sytze van Dellen. Met Ibalia EH was hij de overtuigende kampioen met een foutloos optreden. Met Kevin EH pakte hij de reserve­titel met een totaal van elf strafpunten. Nina Smid eindigde met Van Dijk Roofs Corona op de derde plaats. In de klasse M was de titel voor Marissa Niedorff met Hiphop en werd Chantal Windstra tweede met W&W’s Katy Rose.