Tuigpaarden schitteren op German Masters

Share
  • 26 november 2011 15:07

door: redactie, 26 november 2011 15:07

STUTTGART
Volop tevredenheid bij de tuigpaardstallen die tijdens de German Masters diverse optredens verzorgden. De presentaties van Stal Mekkes, Stoterij Embregts en Stal Van der Gun vielen goed in de smaak bij het Duitse publiek. ,,Vooral de hengst Primeval Bentley VDL was de blikvanger”, aldus Derk Jan Mekkes.

Cees Embregts showt Wizzkid's Gonda.

Het was niet de eerste keer dat Nederlandse tuigpaarden op een Duits evenement hun kunsten vertoonden. Dat gebeurde ook al in Hamburg, München en Paderborn. In Stuttgart waren er dagelukse shows, op de momenten dat de hal goed vol zat. En het Duitse publiek bleek ook nu enthousiast. Er werden heel wat foto’s gemaakt van de tuigers. Aan de lange lijnen bracht PrimeVal Bentley VDL het totale publiek in vervoering door naast een aantal appuyementen, een uitgestrekte draf, een verzamelde galop ook nog een adembenemende draf te laten zien.

Maar liefst vijf dagen kwamen de tuigpaarden tijdens dit evenement in actie. De tuigpaarden Colanda (v.Manno) en Anemone’s Vitz Randall (v.Patijn) werden naast aangespannen voor de wagen ook zeer vakkundig voorgesteld onder het zadel. Hiermee trokken ze direct alle aandacht van de dressuurruiters, die zeer veel belangstelling toonden voor deze twee actievolle tuigpaarden. Was het Anemone’s Vitz randall(v.Patijn) die iedereen in veroering bracht tijdens concert hippique met een sublieme piaffe en passage, zo liet ook Colanda (v.Patijn) samen met Anemone’s Vitz Randall in Stuttgart als volleerde dressuurpaarden deze hoge graad van africhting zien.
[Stegen.net]