Stal Mekkes showt tuigpaarden in Leipzig

  • 5 mei 2011 22:05
door: Steven Stegen, 5 mei 2011 22:05

LEIPZIG – Tijdens het concours hippique in Leipzig ging veel aandacht uit naar de vier finales van de wereldbeker, maar het evenement bood veel meer. Zo werd Stal Mekkes uit Doezum uitgenodigd voor een aantal shows met hun tuigpaarden. ,,We hebben mooie reclame voor het Nederlandse tuigpaard kunnen maken”, aldus een tevreden Derk Jan Mekkes.

De show op zaterdagavond werd opgevoerd voor 22.000 toeschouwers.

Stal Mekkes toonde Wizzkid’s Gonda (v. Patijn), Ultima (v. Patijn), Vitz Randall (v. Patijn) en Bentley VDL (v. Larix) aan het Duitse publiek. Daarnaast reisde Cees Embregts mee met de goedgekeurde hengst Bakboord HBC (v. Larix) van de HBC Stal uit Boijl.

Op donderdagavond kwamen de tuigpaarden voor het eerst in actie. De hengsten Bentley VDL en Bakboord HBC werden gepresenteerd in de lange lijnen. Deze twee imponerende hengsten, die in Mierlo nog een en twee stonden in de KNHS/Silfit Masterclass, wisten vanaf de eerste pas het publiek in verroering te brengen.

Dirk Mekkes presenteerde de Nederlands kampioenen Wizzkid’s Gonda en Ultima in het tweespan en Hanneke Mekkes liet de volle broer van de hengst Waldemar, Vitz Randall, op indrukwekkende wijze zien voor de dameswagen.

Op vrijdag stonden drie presentaties op het programma. Bij de prijsuitreiking van de grote prijs werden de sponsoren onder groot applaus binnen gebracht door Bakboord HBC voor de eenspan wagen met Cees Embregts, Vitz Randall voor de dameswagen met Hanneke Mekkes en Wizzkid’s Gonda en Ultima voor de spider met Derk jan Mekkes.

Het Duitse publiek kreeg een goed beeld van het Nederlandse tuigpaard.

Op vrijdag en Zaterdag avond had Derk jan Mekkes een lichtshow samen gesteld waarbij Wizzkid’s Gonda, Bentley VDL en Bakboord HBC aan de lange lijnen werden gepresenteerd. Dirk Mekkes reed de keurmerrie Ultima voor de eenspanwagen en Hanneke reed Vitz Randall voor de dameswagen.

Met fantastische muziek kwamen de paarden binnen en brachten het publiek volledig in vervoering door op een lijn naast elkaar door de baan te gaan. Op zaterdagavond kregen de tuigpaarden de kans zich op een fantastisch tijdstip nogmaals te presenteren tussen de Wereldbeker kur op muziek, voor een publiek van 22.000 mensen. ,,Er zijn goede contacten gelegd en er is interesse gewekt voor de afzet van tuigpaarden naar het buitenland. Een betere promotie konden de tuigpaarden zich niet wensen”, aldus Derk Jan Mekkes.

Stegen.net