Lichte blessure voor Totilas

Share
  • 2 december 2011 09:21

door: redactie, 2 december 2011 09:21

DÜSSELDORF
Twee wedstrijden heeft Matthias Rath tot nu toe met Totilas gereden. En nu staat hun derde optreden, half december in Frankfurt, op losse schroeven. De reden: Totilas liep woensdag bij de training een blessure op aan zijn voorbeen. ,,Maar het is niet ernstig”, aldus vader Klaus-Martin Rath.

Matthias Rath met Totilas.

Matthias Rath heeft de wonderhengst Totilas nu een jaar tot zijn beschikking en kwam slechts op twee wedstrijden uit. Volgend jaar wil de combinatie vlammen bij de Olympische Spelen in Londen. Maar de weg er naar toe gaat niet over rozen. Niettemin blijft de familie Rath optimistisch. ,,Totilas mag een paar dagen alleen maar stappen, maar er is geen groot probleem. We zullen zeker proberen om in Frankfurt aan de start te komen.”

Totilas was eerder dit jaar ook al even uit de running; toen kampte hij met een onschuldige hoefzweer. ,,We nemen natuurlijk geen enkel risico, maar een beetje jammer is het wel, want Totilas was de laatste weken juist prima in vorm.”
[Stegen.net | RPO]