Rath en Totilas snel aan de slag bij Sjef Janssen

Share
  • 17 oktober 2012 19:45

door: redactie, 17 oktober 2012 19:45

ERP
Matthias-Alexander Rath begint volgende week met Totilas aan zijn trainingen bij Sjef Janssen in Erp, zo heeft de voormalige bondscoach aan het Brabants Dagblad laten weten.

Verschillende media meldden dinsdag dat Rath en Totilas nu al in Brabant aan het werk zijn, maar dat klopt volgens Janssen niet. „Rath traint hier al wel met jongere paarden, maar dat is wat anders dan werken met Totilas. Dan moet-ie vol aan de bak.”

Matthias Rath kan met Totilas wel wat ondersteuning gebruiken.

De reden dat Rath dat de afgelopen weken nog niet kon, is dat de 28-jarige Duitser herstellende is van de ziekte van Pfeiffer. Janssen, de partner van amazone Anky van Grunsven, legde na de Olympische Spelen van deze zomer zijn werk als dressuurbondscoach neer. Hij wilde zich onder meer focussen op het trainen van individuele ruiters en paarden. Aan Janssen nu de taak om Rath en Totilas om te vormen tot een combinatie die successen weet te behalen. Janssen zou het duo al eerder onder handen nemen, maar dat stuitte toen op een storm van onbegrip en protest, waarna Janssen, toen nog bondscoach, er vanaf zag.