Wereldkampioen Lejeune sluit 2011 af in Mechelen

Share
  • 26 december 2011 14:35

door: redactie, 26 december 2011 14:35

MECHELEN
Voor wereldkampioen Philippe Lejeune was 2011 geen jaar om lang aan terug te denken. ,,Het was meer een overgangsjaar”, zegt Lejeune aan de vooravond van Jumping Mechelen. ,,We pakken de Olympische Spelen weer aan zoals in 2010, toen ik met Vigo d’Arsouilles wereldkampioen werd.”

Philipe Lejeune met Vigo.

In 2011 moest Lejeune vooral schipperen, tussen de sport en de fokkerij, want Vigo is na het behalen van de wereldtitel extra in trek bij merriehouders. ,,Als we de planning strikt hadden gevolgd, had Vigo minder gesprongen. Maar dit jaar was hét sportieve doel dat België in de Super League bleef en hij heeft daardoor meer wedstrijden moeten afwerken.”

En over zichzelf: ,,Mijn individuele resultaten waren wat minder, maar dat heeft te maken met twee zaken. Eén: dit jaar stond voor mij in het teken van één ding, België in de Super League houden. Dat is gelukt, daar kunnen andere jongere ruiters ook van profiteren om volgend jaar ervaring op te doen. Twee: twee andere paarden waren door omstandigheden niet optimaal, Boyante de Muze (blessure) en Carlino (virus) waren een tijd buiten strijd.”

Met Vigo d’Arsouilles wil Lejeune pieken tijdens de olympische spelen in Londen, komende zomer. In overleg met eigenaar dierenarts Joris De Brabander is, net zoals in het 2010 toen LeJeune wereldkampioen werd, de afspraak gemaakt dat Vigo stopt met dekken in mei en zich vanaf dan helemaal op de sport kan concentreren. ,,Ik ken hem nu stilaan vanbinnen en vanbuiten, weet wat ik moet doen om hem te laten pieken op de Spelen. Ik zeg niet dat het gegarandeerd zal werken, maar op de Wereldspelen van 2010 lukte het wel.”

Mechelen

Jumping Mechelen bestaat dit jaar 31 jaar. Dit hippisch eindejaarsfeest brengt alle disciplines bij elkaar van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december met de drie  wereldbekers dressuur, mennen en springen. Niet minder dan 26 internationale ruiters uit 14 landen hebben zich ingeschreven voor Mechelen, waarvan drie top tien ruiters van de FEI Rolex ranking. Roger-Yves Bost, Pénélope Leprévost, Kevin Staut, Denis Lynch, Christian Ahlmann en Jessica Kurten, om er maar een paar te noemen, komen op het evenement aan de start en zullen zeker proberen om het Philipe Lejeune lastig te maken. Bij de dressuur staat onder andere Adelinde Cornelissen op de startlijst.
[Stegen.net | HLN]