archief
contact
+31 6 53239630

Patrick van der Meer wint PSG bij Jumping Mechelen

MECHELEN – Patrick van der Meer schreef tijdens Jumping Mechelen de Prix St. Georges op zijn naam. De ruiter uit Naaldwijk won met Coco Chanel (v. Sandreo) en hield Tommie Visser met Bojengel achter zich. Later op de dag won Patrick Kittel met Delaunay de Grand Prix.
Patrick van der Meer won bij Jumping Mechelen de Prix St. Georges.

MECHELEN | STEGEN.NET | JUMPING MECHELEN

Patrick van der Meer schreef zondagmorgen tijdens Jumping Mechelen de Prix St. Georges op zijn naam. De ruiter uit Naaldwijk won met Coco Chanel (v. Sandreo). Patrick Kittel eiste in de Grand Prix de overwinning op.
Patrick van der Meer won bij Jumping Mechelen de Prix St. Georges.
Patrick van der Meer won bij Jumping Mechelen de Prix St. Georges.

Patrick van der Meer bouwde in deze eerste internationale dressuurproef van het evenement een ruime voorsprong op. Hij behaalde een score van 72,579% en hield daarmee Tommie Visser met Bojengel (71,211%) ruimschoots achter zich. Jorinde Verwinp werd met Wendor (v. Kennedy) derde met 70,184%.

Onverwacht
De Belgische amazone was zeer tevreden met haar derde plaats. ,,Deze derde plaats is echt onverwacht, ik heb Wendor nog nooit in een dergelijke piste gereden. Tot nu toe liep hij alleen nationaal. Wendor is eigendom van Ludo Philippaerts en werd vroeger door zijn vrouw Veronique gereden.”

Minder gespannen
Patrick van der Meer won ook vorig jaar de PSG in Mechelen, maar er was wel een verschil, zo vertelde hij. ,,Coco Chanel liep vorig jaar al goed maar toen was het vooral spectaculair, nu was het veel mooier en minder gespannen. Spijtig genoeg had ik nog wel een foutje in de test maar ik ben echt blij met de manier waarop ze liep.”

Grand Prix voor Kittel
De later op de dag verreden Grand Prix bracht Patrick Kittel de overwinning. Met Delaunay behaalde hij de winnende score van 74,64%. Jessica von Bredow-Werndl eindigde op de tweede plaats met de KWPN-merrie Zaire.

Uitslag Prix St. Georges vind je hier

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share