Hans van der Kolk klopt jonge garde

Share
  • 6 januari 2012 21:49

door: redactie, 6 januari 2012 21:49

ZUIDBROEK
De 1.40-rubriek van vrijdagavond leek tijdens het CSI Veendam lange tijd een Belgische winnares te krijgen. Maar Hans van der Kolk uit Dalfsen stak daar als voorlaatste van de 14 deelnemers in de barrage een stokje voor. De 41-jarige routinier zette met Lumen Ulady (v. Guidam) de jonge garde op achterstand.

De prijsuitreking van het 1.40, met Hans van der Kolk en Annelies Vorsselmans.

Van der Kolk gaf het na afloop breed lachend ruiterlijk toe. ,,Ik had er niet op gerekend. Annelies Vorsselmans was enorm snel en ik had niet verwacht dat het nog sneller zou kunnen. Maar het liep vanaf de eerste hindernis en toen ben ik gewoon zo hard mogelijk doorgereden.”

De regionale inbreng in de barrage kwam onder andere van Jur Vrieling, die met de geweldig springende hengst Wittinger als eerste in de barrage moest starten en alle risico’s nam. Vrieling kreeg door een te korte wending een fout in de dubbel, maar werd nog wel tiende. Ook Samantha Bos uit Hoogeveen plaatste zich. De Drentse rijdt sinds een jaar voor Stal Schutte in Emmen, nadat ze daarvoor bij Paul Schockemöhle werkte. Bos nam geen risico’s en eindigde niet bovenin, maar tankte met Follow Me wel zelfvertrouwen.

Suzanne Tepper reed met Sensation ook een foutloze ronde, maar de amazone uit Veendam trok zich terug voor de barrage. ,,Met pijn in het hart hoor”, zei ze ,,maar nu hard rijden in de barrage is niet verstandig. Ik moet het met één paard doen en zaterdag is de Grote Prijs, met het meeste prijzengeld. Daar focus ik op. Ik hoop dat het publiek dat begrijpt.”
[Stegen.net]

Uitslag 1.40
1. Hans van der Kolk, Lumen Ulady, 0-32.22
2. Annelies Vorsselmans, Eurocommerce Philidelphia, 0-32.74
3. Timothy Hendrix, Vita, 0-32.95