Debutant Chantal Regter wint spannende Grote Prijs Indoor Tolbert

Share
  • 3 april 2016 11:15

door: redactie, 3 april 2016 11:15

🔴 Tolbert
Haar debuut op het evenement leverde Chantal Regter gelijk de overwinning op. De 28-jarige amazone uit Assen won zaterdagavond met Bucefalus de Grote Prijs van Indoor Tolbert. Het was een prachtig slot van tien dagen paardensport in de HJC-manege.

Breeduit lachend Regter naast de net gewonnen paardentrailer, aangeboden door Eemsned. En daar had Regter alle recht toe. Want ze kreeg de zege bepaald niet op een presenteerblaadje aangeboden.

Chantal Regter won met Bufefalus de Grote Prijs van Indoor Tolbert.

Chantal Regter won met Bufefalus de Grote Prijs van Indoor Tolbert.
📸 Norine Habekothé

Vijf van de 28 in het basisparcours gestarte mochten uitmaken wie er met de paardentrailer huiswaarts mocht keren. In ieder geval niet drievoudig winnaar Jur Vrieling (Holwierde) of de winnaar van verleden jaar, de Duitser Hartwig Rhode uit Werlte. Ook niet Aniek Diks (Vorstenbosch) en ook niet de in goede vorm stekende Renate Beuving (Odoorn). Zij allen sneuvelden op één of meerdere hindernissen in het basisparcours.

Oud-winnaar
Misschien zou het Hans de Vries uit Gytsjerk lukken om voor de derde maal een paardentrailer in Tolbert te winnen. Hij was de enige oud-winnaar die dit jaar de barrage bereikte. Voor de andere finalisten zou het winnen van de traditionele hoofdprijs in Tolbert nieuw zijn.

Hans van der Kolk uit Dalfsen mocht het spits afbijten op het barrageparcours dat was gebouwd door de bekende Drentse parcoursbouwer Jan Oldejans uit Oosterhesselen. Van der Kolk reed voortvarend, maar zijn paard Britney (v. Sydney) tikte met zijn achterbenen de bovenste balk van de laatste hindernis af.

Marleen Schütte uit Emmen kwam ook niet zonder kleerscheuren aan het eind. Op de zesde hindernis ging het voor haar en haar paard Carmel (v. Utopie) mis.

Prachtige finale
De rond de 1200 toeschouwers kregen in de HJC-manege daarna een prachtige finale voorgeschoteld, waarbij alle drie nog startende combinaties foutloos bleven. Elmar van Hoorn (Sappemeer) ging met Darius De W (v. Berlin) zonder fouten rond in 35.34. Hans de Vries dook daar in de volgende rit met viertiende van een seconde onder. Op de rug van Connection (v. Cicero Z van Paemel) kwam hij tot een snelle tijd van 34.91.

Chantal Regter met sponsors en bestuur Indoor Tolbert bij de gewonnen trailer.

Chantal Regter met sponsors en bestuur Indoor Tolbert bij de gewonnen trailer.
📸 Norine Habekothé

Het zou genoeg kunnen zijn voor de winst, maar daar dacht Chantal Regter anders over. In een fraaie rit met Bucefalus (v. Calvados) snelde Regter over de hindernissen en alle balken bleven liggen, tot en met die van de laatste hindernis. Ze bleek uiteindelijk bijna een seconde sneller dan Hans de Vries – 34.00 – en dat leverde haar de eerste paardentrailer in haar loopbaan op.

,,Ik had de keus uit twee toppaarden, Bengel en deze, Bucefalus. Ze hebben beiden veel ritme en kunnen beiden een Grote Prijs aan, maar Bengel had vanochtend al gewonnen. Daarom koos ik voor Bucefalus.”

Eerste keer in Tolbert
Voor Regter was het de eerste maal dat ze Indoor Tolbert reed. ,,Afgelopen zomer reed ik op Outdoor Tolbert en toen heb ik me laten overhalen om ook Indoor Tolbert te rijden. En nu win ik een paardentrailer”, glunderde de amazone. Ze had voorafgaand aan haar barragerit geen van de vier andere deelnemers zien rijden. ,,Ik bleef liever in de rust, iets achteraf en ben zo de ring in gegaan.”

Hans de Vries zag dat Regter bijna een volle seconde sneller over de barrage deed dan hij. ,,Zelf ben ik super tevreden”, aldus De Vries, die Indoor Tolbert al won in 2012 en 2014. ,,Ik heb goed gereden, maar ik wist ook dat Chantal een snelle dame is. Het enige waar je dan voor jezelf op kunt hopen, is dat de tegenstander een foutje maakt, maar dat gebeurde niet. Een hele goede winnaar, die Chantal.”
Uitslag Grote Prijs Indoor Tolbert 2016

ruiter paard tijd
1. Chantal Regter Bucefalus 0-34.00
2. Hans de Vries Connection 0-34.91
3. Elmar van Hoorn Darius de W. 0-35.34
4. Marleen Schutte Carmel 4-35.22
5. Hans v.d. Kolk Britney 4-36.50