Home » Nipte ZZ-zege voor Jeroen Broek op CSI Veendam
springen

Nipte ZZ-zege voor Jeroen Broek op CSI Veendam

ZUIDBROEK
Het eerste ZZ-parcours van het 50e CSI Veendam is maandag gewonnen door Jeroen Broek. De ruiter uit Veeningen zegevierde met Dollar Girl in het twee fasen-parcours.

Jeroen Broek stuurt Dollar Girl naar de zege. ©Roos Meertens

Jeroen Broek kreeg de zege zeker niet cadeau. Hij moest opboksen tegen veel snelle professionele concurrenten. Broek rondde de laatste fase van het parcours af in 29.42 en hij was daarmee slechts één honderdste van een seconde sneller dan Mareille van Geel uit Geesbrug met Eurocommerce Nevada. Ook Yvonne van Dijk uit Veendam zette een snelle tijd. Zij werd met Vayrenta derde in 29.85.

Eerder op maandag schreef John van Zanten het Z-twee fasen groep I op zijn naam. De Flevoruiter deed dat met Mini Cooper en verwees Hilde Woudstra naar de tweede plaats. Daan van Geel won het M-twee fasen met Gringo. In het andere M-parcours stond Shanice Roozeboom vooraan met Avanches.
[Stegen.net]

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net