Pim Mulder de beste in Grote Prijs Hardenberg

Pim Mulder de beste in Grote Prijs Hardenberg

22 januari 2012 19:24 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

HARDENBERG
Pim Mulder heeft zaterdagavond tijdens een zinderende finale de Grote Prijs van Hardenberg gewonnen. In de barrage met zes ruiters was hij met zijn ruin Wilkins, een nakomeling van Lupicor, foutloos in een zeer snelle tijd van 35,12 seconden.

Pim Mulder gaat ruim over de hindernis met Wilkens. ©fototrailer.nl

Mulder verbeterde de tijd van de als tweede gestarte Gerbert te Koppele met ruim een seconde. Hij pakte de route binnendoor waar het kon en liet alle balken liggen. De als eerste gestarte Anna-Liza Makkinga had daarvoor door een te scherp aangereden hindernis een weigering en daardoor geen kans meer op een snelle tijd.

Hans van der Kolk deed zijn uiterste best om Pim Mulder van de eerste plaats te stoten, maar kwam op de finishlijn viertiende te kort. Ben Schröder ging in de barrage ‘op safe’ en reed een foutloze ronde in een tijd van 38,49 seconde. Dit leverde hem uiteindelijk een vierde plek op. De in de barage als laatste gestarte Sander Geerdink reed de allersnelste tijd, maar Zaza maakte een springfout op de een na laatste hindernis.

ZZ-finale

Eerder op de avond won Ben Schröder de ZZ-finale. Hij deed dat met de 8-jarige ruin Zamoerai, een nakomeling van Solitair. In de barrage startte Schröder als eerste en zijn foutloze rit in 41,09 werd niet meer verbeterd. Pim Mulder, Conor Drain en Wiljan Laarakkers gingen wel sneller rond, maar maakte fouten.
[Stegen.net]