Angelique Hoorn en Zascal vooraan op Paard 2013 Hardenberg

Share
  • 20 januari 2013 12:43

door: redactie, 20 januari 2013 12:43

HARDENBERG
Angelique Hoorn uit Wanneperveen gaf met Zascal (v. Ovidius) de mannen het nakijken bij de Rabobank Trophy tijdens PAARD 2013 in Hardenberg. Na een spannende barrage kwam Hoorn zaterdagavond foutloos én als snelste over de finish. Isabelle van Straaten uit Den Ham behaalde een knappe tweede plaats.

Parcoursbouwer Jack Meulman had het precies voor ogen. ,,Van de 39 combinaties blijven er 7 foutloos.” Hij zat er niet ver naast, want uiteindelijk lieten acht combinaties alle balken liggen in het eerste parcours. De eerste 17 ruiters beten zich stuk voor stuk stuk op het parcours. Met name in de driesprong – bestaande uit een steilsprong, oxer en steilsprong – gingen de balken met regelmaat tegen de vlakte.

Angelique Hoorn.

Angelique Hoorn.

Na 18 combinaties was Bert-Jan Zuidema met UB 40 de eerste foutloze. De ruiter uit Linde en zijn paard sprongen de hindernissen moeiteloos. Na dit goede voorbeeld volgden er nog zeven foutlozen, waarvan drie dames. Ook in de barrage bleek het parcours niet eenvoudig te zijn.

Tom Brinkman uit Albergen was de eerste ruiter in de barrage die van de balken afbleef. Toen Angelique Hoorn met Zascal van start ging, werd het direct duidelijk: deze amazone gaat voor de winst in een snelle tijd. Uiteindelijk was het inderdaad Hoorn die de Rabobank Trophy in ontvangst mocht nemen. ,,Toen ik het parcours liep, had ik het gevoel dat er veel nulritten zouden komen, maar dat was niet het geval. Het is een schitterende ambiance om te rijden, qua uitstraling bijna internationaal. Niet alle paarden hebben wedstrijdervaring in zo´n ambiance, waren daardoor misschien sneller afgeleid en maakten meer fouten. Het was in ieder geval mooi om hier te rijden met al dat publiek”, sprak de winnares tevreden.

Isabelle van Straaten uit Den Ham werd tweede en Tom Brinkman uit Albergen derde. Thijs Meulemeesters uit Boekel nam zaterdagavond de eerste prijs van de finale van het ZZ-springen in ontvangst.