archief
contact
+31 6 53239630

Silfit Masterclass voor tuigpaarden krijgt vervolg

AMSTERDAM
Goed nieuws voor de tuigpaardensport: tijdens Jumping Amsterdam werd duidelijk dat de Silfit Masterclass ook de komende drie jaar doorgang kan vinden. Met dank aan de sponsors Pavo, Silfit en Anemone Horsetrucks.

Henk Hammers

Voerfabrikant Pavo maakte in de RAI bekend graag te willen doorgaan met het ondersteunen van de Masterclass. ,,Wij ondersteunen van harte de komende jaren de Masterclass omdat de  ‘tuigpaardensport zonder hulpmiddelen’ het verdient om door een groot publiek gewaardeerd te worden. Met elkaar werken we aan de gezondheid van paarden”, aldus woordvoerder Ollenhof. De eerste wedstrijd is op zondag 29 april tijdens het NK springen in Mierlo.

Op zaterdagavond kwamen tijdens Jumping Amsterdam zes prachtige tuigpaarden de arena binnen. De jury, bestaande uit Wim Bohnen (Pr. manager Telegraaf), Pieter Wiersinga (Koninklijke Stallen) en springamazone Aniek Poels, namen de beoordeling op zich.

Het was een moeilijke keus voor de juryleden. De hengsten Ditisum (v. Roy M), gereden door Henk Hammers, en PrimeVal Bentley VDL (v. Larix) met Derk Jan Mekkes maakten er een fantastische sensatie van. Er ontstond een strijd die voelbaar was tot aan elke hoek in de uitverkochte RAI. Het publiek mengde zich vol in de beoordeling en er was nauwelijks verschil tussen deze vossen.

Henk Hammers kreeg de voorkeur van de jury en werd eerste, op de voet gevolgd door publieksfavoriet Derk Jan Mekkes. De derde plaats was voor Harry Claessen met Berlinda Elarda. Cees Embregts met de prachtige keurmerrie Colanda werd vierde voor het ereklasse paard Only the Lonely met Evelien Corbeek. Tildalburga en Nico Calis sloten de rij.
[Stegen.net]

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share