Stijging aantal verwaarloosde paarden in Engeland

  • 16 januari 2012 13:00
door: redactie, 16 januari 2012 13:00

LONDEN
Duizenden paarden zijn in Engeland het afgelopen jaar achtergelaten of ergens vastgebonden door hun wanhopige eigenaren. Door de crisis kunnen veel mensen het onderhoud van hun dieren niet meer betalen, zo meldt The Independent. Ook in eigen land lijkt het aantal verwaarloosde dieren toe te nemen.

Een verwaarloosde pony.

Volgens Redwings, een Britse organisatie voor in de steek gelaten paarden, zijn er in 2011 450 paarden bij deze liefdadigheidsorganisatie binnen gekomen. In 2009 waren dat er nog 160. Maar veel paarden die worden gedumpt hebben niet het geluk dat ze bij Redwings terecht komen. Ze worden gedumpt, verzwakken en worden soms door honden aangevallen, of worden het slachtoffer van een aanrijding door een auto.

Niet alleen verwaarlozing is een probleem. Er zijn ook eigenaren die pasgeboren veulen doden of die hun dieren naar de slager brengen. Volgens schattingen zijn er in 2010 in Engeland zo’n 8.000 paarden geslacht. Het vlees komt ook regelmatig in dierentuinen terecht, waar de leeuwen en andere roofdieren zich er tegoed aan doen. De paardenhouderij komt steeds meer in de vicieuze circel van dalende prijzen voor de dieren en stijgende voerkosten. En dat terwijl het een jaar of vijf geleden nog geweldig goed ging in de sector, waardoor er in die jaren ook meer is gefokt.
[Stegen.net | The Independent]