Steeds meer paarden eindigen bij de slager

Share
  • 26 oktober 2012 17:31

door: redactie, 26 oktober 2012 17:31

ERMELO
Paardenslagers hebben het drukker dan ooit, zo meldt Nrc.next. Volgens de krant werden er in de eerste helft van 2012 4500 paarden geslacht, tegen 3400 over het hele jaar 2011. Oorzaak zou zijn dat veel paardenbezitters de kosten niet meer kunnen dragen.

Het feit dat er in de betere jaren veel is gefokt maakt het er niet beter op. Nu de tijden zijn veranderd willen veel eigenaren van hun dieren af. De dieren worden massaal op internet aangeboden, maar de handel is ingestort. Vaak blijft dan alleen de slager nog over. ,,Er zijn gewoon te veel paarden”, zegt een slager in de krant.

Het meldpunt dierenmishandeling van de KLPD zegt in navolging op het paardenoverschot dat er in de afgelopen jaren meer meldingen binnenkomen van verwaarloosde paarden en pony’s. De Dierenbescherming zegt in de krant dat veel paardenbezitters het houden van een paard onderschatten.