archief
contact
+31 6 53239630

Vlaamse paardensector moet meebetalen aan opvang verwaarloosde paarden

BRUSSEL – Vlaamse paardenhouders moeten verplicht meebetalen aan de opvang van verwaarloosde paarden. Dat heeft het Vlaamse parlement besloten. Het initiatief komt van de partij Groen. ,,Het is logisch dat de sector zelf bijdraagt aan een oplossing van dit probleem.”
verwaarloosde paarden
Verwaarloosde paarden, een toenemend probleem aldus Groen.

De paardensector in Vlaanderen moet in de toekomst gaan meebetalen aan de opvang van verwaarloosde paarden. Dat heeft een politieke meerderheid in de commissie landbouw van het Vlaamse parlement besloten, zo meldt persburo Belga.

verwaarloosde paarden
Verwaarloosde paarden, een toenemend probleem aldus Groen.

Parlementslid Dirk Peeters van Groen: ,,Door een toename van het aantal paardenhouders in Vlaanderen, worden er steeds meer oude paarden verwaarloosd. De opvang van de oude paarden bleef tot nog toe in gebreke.”

Peeters verwijst naar het feit dat de inspectiedienst Dierenwelzijn afgelopen winter nog verwaarloosde paarden in beslag moest nemen. Daarom stelde hij voor om de sector van de paardenfokkerij zelf te laten meebetalen aan de uitbreiding van de opvang van oude en verwaarloosde paarden. ,,Het is niet meer dan logisch dat de sector zelf verantwoordelijk wordt gesteld om ook dit probleem in de toekomst te ondervangen door in passende opvang te voorzien”, aldus Peeters.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel