Duits onderonsje in Grote Prijs Dortmund

Share
  • 11 maart 2012 18:21

door: redactie, 11 maart 2012 18:21

DORTMUND
De Grote Prijs van Dortmund is zondag een Duits onderonsje geworden. Vijf deelnemers uit het gastland beslisten de strijd in de barrage, waarbij de meest ervaren ruiter van het stel, Ludger Beerbaum, als laatste starter de overwinning met Chaman veilig stelde. De 48-jarige Beerbaum won voor de vierde keer in zijn lange carrière het hoofdnummer van dit evenement.

Ludger Beerbaum rijdt Chaman naar de overwinning.

Van de 44 combinaties bleven er dus maar vijf foutloos. Daarbij niet Gerco Schröder, die met zijn tiende plaats de beste Nederlander was. Schröder kreeg met Eurocommerce California een fout op hindernis drie, een steilsprong, maar verder sprong de schimmel uitstekend. Ook Jeroen Dubbeldam kreeg met BMC Van Grunsven Whisper een balkje. Albert Zoer hoorde met Sam het hout twee keer vallen, net als Marc Houtzager met Sterrehof’s Voltaire.

In de barrage maakte Ludger Beerbaum als laatste starter overtuigend een einde aan de leidende rol van Jan Wenke en Queen Mary. Beerbaum stuurde een korte wending naar de steilsprong en had qua tijd zo’n voorsprong dat ‘ie de laatste lastige lijn heel nauwkeurig en rustig kon rijden. Achter Wernke eindigde Florian Meyer zu Hartum met Heidegirl Wichenstein op de derde plaats.

Dressuur

De kür op muziek in Dortmund kwam op naam van Nadine Capellmann en haar merrie Girasol (77,4%). De grote verrassing was de 25-jarige Kristina Sprehe, die zaterdagavond de Grand Prix Special op haar naam schreef met de prachtige hengst Desperados. Ze klopte Laura Bechtolsheimer, die Mistral Hojris had gezadeld. Sprehe werd in december in het Duitse A-kader geplaatst en lijkt een belangrijke outsider te zijn voor Londen.
[Stegen.net | DPA]