Hans-Dieter Dreher pakte zege in wereldbeker Stuttgart

Share
  • 17 november 2013 18:30

door: redactie, 17 november 2013 18:30

STUTTGART | STEGEN.NET | DPA | KNHS
De wereldbeker in Stuttgart, de vierde van dit seizoen, kreeg zondag een Duitse winnaar. De 41-jarige Hans-Dieter Dreher voerde de ereronde aan met zijn hengst Embassy II. Beste Nederlander was Gerco Schröder, die met Castelino van de Helle als tiende eindigde.

In de barrage met negen ruiters was de thuisrijdende Hans Dieter Dreher met Embassy II ruim een volle seconde sneller dan het regerende Olympisch kampioensduo, de Zwitser Steve Guerdat en Nino des Buissonnets. Ludger Beerbaum legde met Chaman beslag op de derde plaats. ,,Voor Beerbaum was ik het meest beducht”, aldus Dreher. ,,Ik ben erg blij met deze overwinning. Als ik tweede of derde was geworden, dan had ik ook niet geklaagd.”

In de barrage kwamen geen Nederlandse ruiters aan de start. Gerco Schröder, die de schimmelhengst Castelino van de Helle aan de start bracht, kreeg een minieme overschrijding van de tijd in het basisparcours, waardoor zij als tiende eindigden.

Jeroen Dubbeldam noteerde met Utascha SFN een fout op de uitsprong van de driesprong en wist zich daardoor niet voor de barrage te plaatsen. Zij eindigden, net als vorige week in het Italiaanse Verona, als dertiende. Frank Schuttert liep met Winchester HS tegen 17 strafpunten op en eindigde daardoor in de staart van het klassement.

Voor Gerco Schröder en de in Belgisch bezit zijnde Castelino van de Helle was het samen de eerste wereldbekerwedstrijd waarin ze van start gingen. ,,Halverwege de zomer kreeg ik deze iets klassiek ogende hengst in mijn stal. Tot dan werd hij door de Belgische ruiter Niels Bruynseels gereden. De schimmel heeft zich zeer goed ontwikkeld en ik ben er erg blij mee hoe hij vandaag sprong.”