Indoor Tolbert in gepimpte HJC-manege

Share
  • 23 maart 2012 16:04

door: redactie, 23 maart 2012 16:04

TOLBERT
Het mag dan volop lente zijn, toch staat ons nog een groot indoor concours te wachten. Want van 30 maart tot en met 7 april staat Indoor Tolbert op het programma. De belangstelling voor het evenement is weer enorm, met onder andere Gronings kampioene Tessa Hoeksema en Yvonne van Dijk.

Tessa Hoeksema start Twilight tijdens Indoor Tolbert. ©Steven Stegen

Het concours hippique beschikt dit jaar over een sterk verbeterde accommodatie. Verleden jaar is de HJC Manege fors onder handen genomen, waarbij verschillende verbeteringen zijn aangebracht. De capaciteit van de verlichting is aangepast en de hoofdring beschikt nu over een lichtopbrengst van 350 lux. De ring zelf is vergroot, waardoor de mogelijkheden voor de parcoursbouwer verruimd zijn. Ook is de toeschouwersaccommodatie aangepast en verbeterd.

De dressuur heeft in Tolbert dit jaar een extra prominente plek, want voor ‘t eerst zijn er ook wedstrijden voor de Subtop. Op de lijst staan diverse deelnemers van naam, zoals Vai Bruntink, die verbonden is aan dressuurstal Laarakkers en Larmoyeur in Winschoten en Bennie van Es uit Leeuwarden. Ook Grieteke Oldenburger (Veendam) en Barbara van Groeningen (Leek) staan op de lijst van deelnemers in Tolbert.
[Stegen.net]