Indoor Tolbert gaat door ondanks grote brand

Share
  • 10 februari 2012 09:52

door: redactie, 10 februari 2012 09:52

Indoor Tolbert in de HJC-manege gaat door, ondanks de grote brand die het bijbehorende partycentrum De Postwagen vorige week compleet in de as legde. Peter van der Wal, die samen met zijn compagnon Oedze Mulder eigenaar is van De Postwagen, heeft het bestuur van Indoor Tolbert laten weten, dat het concours geen enkele hinder zal ondervinden van de brand. Alles kan doorgaan van 30 maart tot en met 7 april.

Niels Mulder (midden) won vorig jaar in Tolbert de trailer. ©draversfoto.nl

Indoor Tolbert is voor de editie 2012 met betrekking tot de dressuur een nieuwe weg ingeslagen. Op de tweede dressuurdag, zaterdag 31 maart, kunnen ruiters en amazones deelnemen aan de Subtoprubrieken ZZ Zwaar en de Lichte Tour Prix St. Georges. Voor Indoor Tolbert is deze klasse nieuw. De Subtopdressuur wordt nationaal verreden en alle klassen hoger dan de ZZ Licht vallen onder deze klasse. De deelnemers die in de Subtop uitkomen zijn veelal professionele ruiters. Verwacht wordt dat diverse noordelijke dressuurdeelnemers van naam Indoor Tolbert zullen aandoen.

Voor de paardensportfans en in het bijzonder de liefhebbers van de dressuursport is de wedstrijd in Tolbert een prachtige gelegenheid het hogere niveau van deze specialiteit van nabij mee te maken.

Het concours hippique Indoor Tolbert beslaat ook in 2012 weer negen dagen paardensport. Het evenement wordt gehouden in de Hedde Jan Cazemiermanege, die enkele maanden geleden compleet gemoderniseerd is. Daarbij is de accommodatie voor de toeschouwers sterk verbeterd en ook de faciliteiten voor de ruiters zijn op een hoger niveau gebracht. De Hedde Jan Cazemiermanege heeft tevens een nieuwe lichtinstallatie gekregen, waarbij de lichtopbrengst van de lampen is verhoogd naar 350 lux.
[Stegen.net]