Rhinovirus: Hondsrugse Ruiterdagen verplaatst

Share
  • 5 maart 2012 22:44

door: Steven Stegen, 5 maart 2012 22:44

BRONNEGER
De Hondsrugse Ruiterdagen gaan toch door, zij het wel met twee weken vertraging. Dat heeft de organisatie maandagavond besloten.

Het evenement in manege De Rietweg zou woensdag beginnen met springen in de klassen M tot en met 1.40, maar kwam door het rhinovirus op losse schroeven te staan. De KNHS adviseert om geen wedstrijden te houden. Het Drentse evenement wijkt daarom uit naar 21 tot en met 25 maart. ,,We hopen dat we dan gewoon ons evenement kunnen houden. In elk geval is er dan meer duidelijkheid of het virus zich nog verder heeft verspreid”, aldus bestuurslid Edward Scholtens.

Niels Mulder won vorig jaar met Pruso de finale in Bronneger. ©Roos Meertens

,,Natuurlijk is uitstel vervelend, want je zit ook met de inzet van veel vrijwilligers, die hun vrije dagen natuurlijk al hadden gepland. Maar we hebben hier echt een super team. Natuurlijk was d stemming de laatste dagen wel wat gezakt, maar we gaan er nu weer volledig voor!”

Voor de Hondsrugse Ruiterdagen in Bronneger hebben zich meer dan duizend combinaties opgegeven. Het springen 1.40 is nieuw in het programma. Zaterdagavond 24 maart is de ZZ-finale.
[Stegen.net]