archief
contact
+31 6 53239630

Rhino: optimisme na uitblijven nieuwe gevallen

Voorzichtigheid blijft geboden om het virus buiten de deur te houden (archieffoto).

ERMELO
Er zijn vooralsnog geen nieuwe gevallen van besmetting met de neurologische variant van het rhinovirus bekend geworden. Heel voorzichtig groeit in de paardensector het optimisme dat het snel weer ‘business as usual’ is. Zo is Indoor Tolbert volop bezig met de voorbereidingen voor het evenement van 30 maart t/m 7 april.

rhinopneumonie
Voorzichtigheid blijft geboden om het virus buiten de deur te houden.

Het is nog altijd onduidelijk hoe het zit met het verdachte geval in Wierden. Daar is nog altijd geen bevestiging dat het om rhino gaat. Het aantal bevestigde gevallen van de neurologische variant staat nog altijd op drie. Volgens de sectorraad paarden zijn er recentelijk in het land nog 30 onderzoeken gedaan en is in alle gevallen de uitslag gunstig: er zijn geen nieuwe gevallen bij gekomen, boven de getroffen bedrijven in Heumen, Berg en Dal en Woubrugge.

Wel is in Duitsland, vijftien kilometer over de grens met Nederland bij Aken, een ouder paard met verminderde weerstand ziek geworden en vervolgens geëuthanaseerd. Door middel van laboratoriumtesten is vastgesteld dat er sprake was van rhinopneumonie. Het betreffende paard is recentelijk niet in Nederland geweest. ,,De overige honderd paarden op hetzelfde bedrijf vertonen geen ziekteverschijnselen”, aldus de behandelend dierenarts uit Duitsland.
[Stegen.net | SRP]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel