Rhinovirus: CDA wil meldingsplicht

Rhinovirus: CDA wil meldingsplicht

7 maart 2012 12:17 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

DEN HAAG
Het CDA in de Tweede Kamer vindt dat er een meldplicht moet komen voor het rhinovirus. CDA’er Henk Jan Ormel gaat daar bij staatssecretaris Henk Bleker op aandringen.

Blik in een hal met zieke paarden in Heumen.

Er is nu geen plicht om een besmetting met het rhinovirus te melden. De indruk bestaat dat er staleigenaren en manegehouders zijn die besmettingen verzwijgen, uit angst om omzet kwijt te raken. Ormel wil, ook vanwege de onrust,  duidelijk hebben waar het virus opduikt.

Ormel denkt dat dit ervoor zorgt dat er passende maatregelen kunnen worden genomen. Op dit moment liggen vrijwel alle paardenevenementen in Nederland stil. De sectorraad paarden meldde dinsdag dat er geen nieuwe gevallen bekend zijn geworden, boven de al drie bekende neurologische besmettingen.
[Stegen.net]