archief
contact
+31 6 53239630

Hoge onderscheiding voor Jacob Melissen

Ridder Jacob Melissen. ©Marjon Melissen

🔴 Den Bosch Wie kent hem niet: Jacob Melissen uit Pesse. Niet alleen fotograaf en journalist, maar bovenal paardenkenner en liefhebber. Met een grote staat van dienst. Vandaar de hoge onderscheiding die hij vrijdag tijdens Indoor Brabant kreeg: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ridder Jacob Melissen.
📸 Marjon Melissen

De volkomen verraste Melissen kreeg de onderscheiding opgespeld door de Hoogeveense burgemeester Karel Loohuis. ,,De heer Melissen krijgt de onderscheiding uitgereikt vanwege zijn grote verdiensten voor de paardensport en paardenfokkerij. Vanaf zijn jonge jaren brengt hij als fotograaf met groot vakmanschap en onnavolgbare inzet de hippische sport in beeld. Naast wedstrijdverslagen van nationale en internationale evenementen schrijft hij diepte-interviews en gezaghebbende columns, waarin hij misstanden en confrontaties niet uit de weg gaat.”

Volgens de burgemeester heeft Melissen tevens een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei en popularisering van de paardensport. ,,Ook bewijst hij zijn grote meerwaarde als initiator en stimulator door de positie van Drenthe als paardenprovincie verder te versterken.”
🔴 Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel