Totilas is record in Spécial kwijt aan Valegro

Share
  • 29 april 2012 18:33

door: redactie, 29 april 2012 18:33

HAGEN
Dressuuramazone Charlotte Dujardin heeft met een unieke score van 88,022 procent zondag de Grand Prix Special in het Duitse Hagen gewonnen. De Britse, nu voornaam medaillekandidate voor de Olympische Spelen, reed met Valegro daarmee het officieuze wereldrecord op het onderdeel uit de boeken.

Charlotte Dujardin en Valegro zijn nu recordhouders in de GPS.

De beste prestatie stond tot nu toe op naam van Edward Gal, die met zijn inmiddels verkochte hengst Totilas tot 86,458 kwam. De kür, op muziek van Michael Jackson, werd vervolgens gewonnen door Matthias Rath met Totilas, in 88,075. Het was de tweede zege van de combinatie dit weekeinde, na de zege zaterdag in de Grand Prix.

Totilas maakte in Hagen zijn rentree na een afwezigheid van 8 maanden. Rath zou vrijdag al starten, maar schoof dat zonder overleg door naar de zaterdag. Intussen berichtten Duitse media ongewoon kritisch over de manier waarop Rath Totilas op een afgelegen terrein voorbereidde op de proef. Niettemin behaalde het duo vervolgens in de Grand Prix een nieuw persoonlijk record van 83,81%.
[Stegen.net | DPA | ANP]