Tuigpaarden openen seizoen in Balkbrug

Share
  • 15 april 2012 18:39

door: redactie, 15 april 2012 18:39

BALKBRUG
De Noordelijke tuigpaardendag beleeft zaterdag 21 april de 21 editie. De organisatie is in de vertrouwde handen van de Reestlandkoetsiers en de KWPN-tuigpaard regio Noord. Met het evenement wordt het begin van het seizoen gemarkeerd.

Het affiche van de Noordelijke tuigpaardendag.

Ieder jaar kijkt het publiek met grote belangstelling uit naar de imposante collectie van jonge tuigpaardtalenten welke in Balkbrug een start maken aan wellicht een glansrijke carrière in de tuigpaardensport. Voorbeelden hiervan zijn de finalisten van recente edities zoals Aurose, Besterly Amadeus en Brandy HBC. Maar zeker ook de winnaar van vorig jaar Business die in zijn eerste seizoen als topatleet samen met Unaniem al door Lambertus Huckriede naar het Nederlands kampioenschap tweespannen gereden werd en ook nog eens hoog geklasseerd was in de einduitslag van de Nationale competitie. Samen met de vele andere tuigpaard rubrieken en shows waarin de tuigpaardensport en fokkerij centraal staan vormen deze nieuwelingen het middelpunt van een afwisselend programma vol sfeer, emotie en aantrekkingskracht tot het unieke tuigpaard in een geweldige ambiance.

Elke editie wordt er middels een thema aandacht besteed aan een onderwerp wat volgens de organisatie van de Noordelijke Tuigpaardendag aandacht verdient. Het thema van deze 21e editie is daarom geworden “De tuigpaard familie van Nederland”. Met dit thema wil de organisatie aangeven dat het in de hippische wereld niet alleen maar gaat om een individueel resultaat. Vaak gaat de kennis van fokkerij en sport over van vader op zoon of van moeder naar dochter, de overdracht van deze kennis is ook voor de tuigpaardensport van groot belang.
[Stegen.net]