Noordelijke tuigpaardendag in Balkbrug beleeft 22e editie

Share
  • 16 april 2013 15:53

door: redactie, 16 april 2013 15:53

BALKBRUG

De 22e editie van de Noordelijke Tuigpaardendag gaat van start op zaterdag 20 april om 14.30 uur, met als thema “Showpaarden hebben de Toekomst.” Als we denken aan de toekomst, komen we natuurlijk vanzelf bij onze eigen jeugd terecht. Ook dit jaar zullen zij weer strijden in diverse rubrieken. De jeugd presenteert tijdens een show op verschillende manieren aan het publiek het unieke tuigpaard op geheel eigen wijze.

Showpaarden, waar Nederland om bekend staat zijn veel paarden inmiddels de grens over gegaan en gaan een mooie toekomst tegemoet in het buitenland, zoals Amerika, Oman, Italië en Engeland. Van ouds her ligt de basis van de fokkerij van het unieke tuigpaard in onze eigen land.

Tuigpaarden staan de hele dag centraal in Balkbrug..

Tuigpaarden staan de hele dag centraal in Balkbrug..

De Noordelijke Tuigpaardendag is het podium voor de nieuwelingen hengsten, ruinen en merries. Veel talenten worden voor het eerst geshowd in Balkbrug en er ligt voor hun een mooie toekomst in het verschiet. Zo zien we ook de winnaar van de merries van vorig jaar Deftige Dame (v. Manno) met rijder Berry van Genugten terug tijdens de ‘Show beloften’. Ook Brandy (v. Uromast), Cizandro (v. Waldemar) en nog vele getalenteerde tuigpaarden passeren de revue. Laat u verassen, kijk en geniet!

“Showhorses have the future” is een uitstekend en toepasselijk thema voor de Noordelijke Tuigpaardendag Balkbrug 2013. De fokkerij is op deze dag terug te zien van veulen tot ereklasse paard.