Vrieling en Boerema sterk op Indoor Tolbert

  • 7 april 2012 12:59
door: redactie, 7 april 2012 12:59

TOLBERT | STEGEN.NET
Met een fraaie overwinning in het ZZ-springen heeft Marianne Boerema vrijdagavond tijdens Indoor Tolbert nagenoeg iedereen verrast. De amazone uit Zuidhorn hield alle groten achter zich. Met Divoza Horseworld Nizarmo (v. Landwind II B) wist Boerema de ZZ-wedstrijd met ingebouwde barrage in winst om te zetten. Jur Vrieling acteerde sterk in de klasse Z met de merrie Birgine.

Jur Vrieling op weg naar de overwinning in de klasse Z met Birgine. ©Roos Meertens

Na een foutloos basisparcours in 70.08 ging Boerema in de ZZ foutloos door in een hele mooie tijd van 28.38 seconden. Anne Bakker uit Tollebeek werd tweede en Pim Mulder (Dalfsen), die in januari nog de Grote Prijs van Hardenberg won, werd derde. Yvonne van Dijk zette in de barrage de tweede tijd neer, maar de amazone uit Veendam kreeg een springfout met Vayrenta en werd daarmee nog negende.

Jur Vrieling begon vrijdag ook sterk aan Indoor Tolbert. De succesvolle ruiter uit Holwierde wist de eerste rubriek voor Z-combinaties op zijn naam te schrijven. Daarmee gaf de Groninger direct zijn visitekaartje af. Met de merrie Birgine (v. Kashmir Van Schuttershof) volbracht Vrieling de barrage in een foutloze rit in 32.29 seconde, bijna achttiende van een seconde sneller dan Yvonne van Dijk uit Veendam. Zij rondde haar barrage met Urlando af in 33.05 sec. Vrieling rijdt de achtjarige Birgine nu zo’n drie maanden. Voorheen werd de merrie uitgebracht door Henk Slik.
[Stegen.net]