Marianne Boerema met Nizarmo opnieuw winnaar in derby van Franeker

  • 14 mei 2013 19:44

door: redactie, 14 mei 2013 19:44

In de zwaarste Derby van Franeker tot nu toe was het Marianne Boerema die aan het langste eind trok. Met haar Nizarmo reed ze bijna op de Tom-Tom naar de finish. Het is de tweede keer dat de amazone uit Gorredijk met Divoza Horse World Nizarmo de Derby wint. Het leverde haar 350 euro op.

Alle bonus punten, foutloos en een super snelle tijd. Het was Marianne Boerema die aan alle ingrediënten voldeed. Marriët Hoekstra uit Achlum werd knap tweede met de spectaculaire Wakamorka, die eerder al beide ZZ-proeven op naam schreef. Ook Hoekstra bleef foutloos, pakte alle bonus punten maar moest een paar seconden toegeven op Boerema.

Marianne Boerema derby Franeker

De prijswinnaars Marianne Boerema en Marriët Hoekstra.

Tessa Nienhuis tekende voor de derde prijs. Met haar Verdi ging ze werkelijk als een speer door de Derby. Helaas ging dat net ten koste van een fout waardoor ze genoegen moest nemen met een mooie derde plaats.

Het was Femke de Reus die met Chappau lang aan de leiding ging. Ze reed een strakke rit maar kreeg helaas twee fouten onderweg. Haar inzet werd nog wel beloond met het vierde geld. Martine Gramsbergen genoot met volle teugen van haar Avatar. De ruin pakte de Derby super aan, hield snelheid en overwon de bonus sprongen met gemak. De publiekslieveling werd onder luid gejuich vijfde.