Marianne Boerema en Niels Mulder aan kop op CH Oranjewoud

Share
  • 3 juni 2012 12:34

door: redactie, 3 juni 2012 12:34

ORANJEWOUD
Niels Mulder en Marianne Boerema waren zaterdag op het CH Oranjewoud de succesvolste springruiters. Beiden namen in de ZZ-klasse een overwinning voor hun rekening. Annet Koning en Roos Kolkman wonnen in de Z2-dressuur.

Marianne Boerema met Divoza Horseworld Nizarmo

In het ZZ-klassiek ging het in de barrage tussen drie deelnemers. Niels Mulder van de plaatselijke Tjongerruiters bleek met Pruso niet te kloppen, met een foutloos optreden in 41.39. Marianne Boerema stuurde Wakey-Wakey naar de tweede plaats (43.50). Anne de Vries nam met Wendy de derde plaats in, met 16 strafpunten in de barrage.

In het tweede parcours klasse ZZ nam Marianne Boerema fraai revanche. Ze won deze proef met haar toppaard Divoza Horseworld Nizarmo en ze werd daarnaast nog tweede met Wakey-Wakey. Daarna volgde Joukje van der Meer met White Sox en Niels Mulder met Pruso.

Het CH Oranjewoud trok dit jaar opvallend veel dressuurcombinaties, met ook in de Z2 een fraaie bezetting. Roos Kolkman won met Hermes Abokarde een proef (220 punten), net als Annet Koning-Van der Velde met Sebastiaan R (224). In de Z1 boekte Marc-Peter Spahn een mooi resultaat met Helmes van het Hoksent (228). Kenna Bakker pakte de zege in de tweede Z1-proef met Binck (219).
[Stegen.net]