Marianne Boerema wint finale Hippos Concours

  • 28 oktober 2012 14:21

door: redactie, 28 oktober 2012 14:21

APPINGEDAM
Marianne Boerema kon zaterdagavond haar geluk niet op. De amazone uit Tjalleberd won de Grote Prijs van Appingedam, tijdens de geslaagde vierde editie van het Hippos Concours. ,,Ik ben ontzettend trots op mijn grote vriend”, aldus Boerema, die zegevierde in het zadel van de 17-jarige Divoza Horseworld Nizarmo.

In de barrage streden zeven combinaties om de overwinning in dit ZZ-parcours. Boerema had de moeilijke taak om als eerste te rijden. ,,Ik heb m’n eigen rondje gereden en dan moet je maar afwachten hoe de rest het doet. Maar ik wist wel dat m’n tijd goed was. Dat komt ook omdat m’n paard erg wendbaar is.” De zege leverde Boerema 500 euro op.

Marianne Boerema met Nizarmo. Ā©Roos Meertens

Suzanne Tepper kwam nog het meest in de buurt van de tijd van Boerema. Tepper, vorig jaar winnaar in Appingedam, zette met KM Carrera 34.88 op de chronometer, tegen 33.31 voor Boerema. Suzanne Tepper kon prima leven met haar tweede stek. ,,Ik rijd dit paard nog maar een week of zes. Het ging echt goed vandaag.” Bijna had Tepper twee paarden in de barrage gehad, maar de Veendamse kreeg op de laatste sprong van het basisparcours een foutje met Labor’s Wonderboy.

De derde plaats ging naar Thomas Ogi uit Schoonoord, de Zwitserse vriend van Maureen Bonder. Ogi rondde met Waloha het barrageparcours af in 34.93.