Dubbel prijs voor Jur Vrieling in Drammen

Share
  • 13 mei 2012 19:21

door: redactie, 13 mei 2012 19:21

DRAMMEN
Voor Jur Vrieling kan de zondag niet meer stuk. ,,Ik heb een execptioneel goede dag achter me”, grijnsde hij met Groningse nuchterheid, nadat hij in het Noorse Drammen twee Grote Prijzen had gewonnen.

Jur Vrieling met Zavall (archief). ©Roos Meertens

Eerst schreef de ruiter uit Holwierde met Zavall VDL de Grote Prijs in het twee sterren circuit op zijn naam. Ook kon hij zich even later laten huldigen als winnaar van de drie sterren Grote Prijs met Bubalu VDL, het paard waarmee hij twee weken geleden in Mierlo Nederlands Kampioen werd. ,,Je hebt van die dagen dat alle als vanzelf lijkt te gaan en deze zondag de 13de was er zo eentje. Zavall sprong enorm goed en met Bubalu liep het ook allemaal als vanzelf.”

Volgens Vrieling was het een zware wedstrijd. ,,Maar we kwamen nergens in de problemen. Vooral over Zavall ben ik erg tevreden. Hij is een door fokkers veel gevraagde hengst en vandaar dat VDL Stud tot nu toe bij deze hengst de dekkerij op het eerste plan heeft gezet. Dat is nu iets anders, vandaar dat ik hij nu ook iets meer in de sport kan worden ingezet. Voor mijn gevoel is Zavall een hengst die iedere keer dat ik hem meeneem naar een wedstrijd beter gaat springen. We hebben ons relatief eenvoudig voor deze finale wedstrijd met hindernissen tot een hoogte van 1.45 m. weten te plaatsen en ik ben met hem van start gegaan onder het motto ‘we zien wel waar we uitkomen’. Dan toch weten te winnen en acht andere barrageruiters achter je te laten heeft een heel goed gevoel”, aldus Vrieling.
[Stegen.net | KNHS]